Klubin tiedote 11/2014 – Harvoin nähtyjä taideteoksia esillä Kuusankosken kirjastossa

Etusivu » Ajankohtaista » Klubin tiedote 11/2014 – Harvoin nähtyjä taideteoksia esillä Kuusankosken kirjastossa

Yli satavuotias Kymin Osakeyhtiön Virkamiesklubi järjestää Kuusankosken kirjaston näyttelytiloissa pienen taidenäyttelyn, joka on saanut nimekseen Harvoin nähtyä. Esille tulee taideteoksia, jotka ovat viimeksi olleet julkisesti nähtävillä lähes 40 vuotta sitten ja eräät teokset eivät koskaan aiemmin.

Näyttelyn vanhimmat työt on tehty 1910- ja 20-luvuilla. Taiteilijoista voidaan mainita Eero Järnefelt, A.W. Finch, Lennart Segerstråle, Harald Gallén, Santeri Salokivi, Mikko Carlstedt ja Ulla Rantanen. Klubin kokoelmiin kuuluvia suurikokoisia teoksia, joiden tekijöinä ovat mm. Victor Westerholm ja Esko Tirronen, ei saatu mahtumaan suppeaan näyttelytilaan.

Näyttelyn suuriin harvinaisuuksiin kuuluvat Fabergén korutaiteilijana toimineen Alma Pihlin akvarellit, joita hän teki 1930-luvulla Kuusankoski Svenska Skolanin tiloihin. Kyseessä ovat ns. lukutaulut, joissa on pieni teksti oppilaiden lukuharjoituksia varten ja taiteilijan tekemät aiheeseen liittyvät herkät maalaukset.  Akvarellit eivät ole olleet koskaan aikaisemmin julkisesti näytteillä.

Kymin Virkamiesklubilla on ollut pitkään oma taiderahastonsa, joka perustettiin kauppaneuvos Gösta Björkenheimin vuonna 1917 tekemän lahjoituksen myötä. Rahaston avulla Klubi on voinut hankkia teoksia useiden vuosikymmenien aikana. Nykyiseen kokoelmaan kuuluu kaikkiaan puolisensataa öljymaalausta, akvarellia, guassia, grafiikkaa, piirustusta ja veistoksia.

Harvoin nähtyä -näyttelyn avajaiset ovat maanantaina 3.11. klo 18.00 Kuusankosken kirjaston näyttelytiloissa. Avauspuheen pitää kulttuurineuvos Eero Niinikoski. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Näyttely on esillä 21.11. saakka kirjaston aukioloaikoina.

Lisätiedot: Eero Niinikoski, puh: 0400-251 192, email: eero.niinikoski@elisanet.fi

Klubin uudet kotisivut ovat osoitteessa: www.kyminvirkamiesklubi.fi

Näyttelyn julisteen saat auki täysikokoisena klikkaamalla alla olevaa kuvaa:
{gallery}tiedotteet/tiedote112014_harvoin_nahtya_b.jpg{/gallery}